SANDBOX SITE

#adnimenő GY.I.K

Milyen kampányok találhatók a honlapon?

Az adjukössze.hu oldalon megtalálhatóak közösségi, bankkártyás, telefonos, sorsolásos, és 1%-os kampányok. Bővebb információt találsz a különböző kampányokról a “Hogyan adományozz?” menüpont alatt.

Hogyan jut a szervezet az összegyűjtött összeghez?

Közösségi kampány esetén a kifizetés átutalás formájában történik a kampány lezárását követően, abban az esetben, hogy ha a célösszeg legalább 90%-a összegyűlt.

Bankkártyás kampány esetén közvetlenül a szervezet bankszámlájára érkezik az adományozott összeg.

Mi történik, ha nem gyűlik össze a kitűzött összeg közösségi kampány esetén?

Amennyiben a beérkezett pénzösszeg a meghatározott cél 60%-át eléri, a kampány időtartama egy alkalommal meghosszabbítható.

Ha a beérkezett pénzösszeg a meghatározott cél 60%-át nem éri el, akkor a szervezettel közösen megbeszéljük, mi lehetett a sikertelenség oka, és egy átgondolt, újabb tervvel a szervezet egy új kampányt indíthat. Ennek az újonnan indított kampánynak lesz a kezdőösszege az előző kampány során összegyűjtött pénzösszeg. Az adományozók erről a kampány oldalán értesülhetnek. Mindemellett figyelünk arra, hogy az új projekt célja alapvetően ne térjen el a korábban megfogalmazott projekt céljától.
 

Mi történik a pénzösszeggel, ha a szervezet nem indít új kampányt?

Ha a szervezet nem kívánja újra indítani kampányt, akkor az összegyűlt összeg egy évig egy alap részét képezi. Amennyiben a szervezet az egy év letelte után sem kíván kampányt indítani, akkor az összeg negyedévente az éppen futó kezdeményezések között kerül kiosztásra az ÁSZF szerint.

Mi történik, ha a pénz hamarabb gyűlik össze a projektre, mint a kitűzött kampányidőszak?

A civilszervezetek a kampány tervezésekor dönthetik el, hogy tovább fut-e a gyűjtésük abban az esetben is, hogy ha már összegyűlt a kitűzött célösszeg. Az átláthatóság érdekében ezt abban az esetben engedélyezzük egy szervezet számára, hogy ha konkrét tervük van a pénz felhasználását illetően, a projekthez kapcsolódóan.

Kapok–e értesítést a projekt megvalósításáról vagy kudarcáról?

A projekt megvalósulását követően a támogatott szervezetek beszámolóját a  kampány oldalán láthatod. Ezt minden szervezetnek kötelezően fel kell töltenie, ezen túl a szervezetre van bízva, hogy e-mailen, közösségi portálokon milyen egyéb hírt szeretne továbbítani.

Ki támogathat az oldalon?

Az adjukossze.hu-n minden, arra alkalmas bankkártyával rendelkező személy támogathat kezdeményezéseket. A vállalati támogatás formája a szervezet és az adott vállalat megegyezésén alapul, melyben a NIOK Alapítvány szervezőként, összekötőként van jelen.

Mit várhatok a támogatásért cserébe?

Az adományért a hatályos jogszabályok szerint nem járhat ellenszolgáltatás. A támogatás megköszönésének módja az adott szervezetre van bízva, amiről a kampányuk oldalán olvashatsz.

Kik indíthatnak kampányokat?

Az adjukössze.hu oldalon kizárólag bejegyzett civilszervezetek  vagy nonprofit gazdasági társaságok indíthatnak kampányokat, amiket a regisztráció során ellenőrzünk.

Mitől Etikus Adománygyűjtő szervezet egy civilszervezet?

Csatlakozott az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületéhez, és elfogadta magára nézve kötelezőnek az adománygyűjtésre vonatkozó Etikai Kódexet, melynek fő sarokpontjai a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság.

Mi az a MACI?

Egy a magyar civilszervezeteket tömörítő kezdeményezés, melynek célja, hogy minél több ember megtudja, mi mindent tesznek a civilszervezetek. Bővebb információ>>>
 

Miből tartja fenn magát az adjukössze.hu?

A közösségi kampányok indítása díjhoz kötött, mely fedezi az elbírálást, illetve az indításhoz szükséges tanácsadást a civilszervezet számára. A közösségi kampányok során összegyűjtött adományok hét százalékát tartjuk vissza, és a bankkártyás és telefonos kampányokat indító szervezetek éves/havi díjat fizetnek, amely részben fedezi a honlap működtetésének és a szolgáltatások biztosításának költségeit, az üzemeltetés további költségeit a NIOK Alapítvány egyéb forrásokból teremti elő.

Miért regisztráljak?

A regisztrációt azért javasoljuk, mert így saját adományozói profilt hozhatsz létre, ami a jövőben gyorsabbá és egyszerűbbé teszi az adományozást. Profilodban bármikor nyomon követheted korábbi adományaidat, így könnyebben nézhetsz utána a már korábban támogatott szervezetek kampányainak is.

Mit tehetek a pénzadományon kívül?

Arra bíztatunk, hogy ne tartsd titokban, hogy adományoztál egy szervezet számára. Oszd meg facebookon vagy e-mailben ismerőseiddel a kampány hírét, meséld el nekik, hogy Te miért döntöttél az adományozás mellett. Sokat segíthetsz a szervezetnek, ha másokat is az adományozásra buzdítasz!

Miért adjam meg személyes adataimat?

Adataid megadásával tovább támogathatod a kiválasztott szervezet kampányát, hiszen ismerőseid számára még hitelesebb lesz, ha látják a neved a támogatók között. A szervezet adománygyűjtési tapasztalatait is bővítheted adataid megadásával, a későbbi kampányok sikeressége érdekében.

Ha támogatok egy projektet, milyen adataim lesznek a honlapon láthatóak, milyen adataimhoz fér hozzá a szervezet?

A honlapon a támogató neve és az összeg lesz látható, de becenevet is megadhatsz. Külön rendelkezhetsz arról, hogy egyéb adataid (név, e-mail cím) továbbítsuk-e a támogatott szervezetnek.

Kihez forduljak, ha kérdésem van a kampányról?

Kérdezd a szervezet kapcsolattartóját, vagy írj nekünk a kapcsolat@niok.hu e-mail címre.

Támogathatok egy projektet külföldről?

Természetesen igen. Maga az adományozás egy ugyanolyan banki fizető felületen történik, mint amikor egy könyvet vásárolnál magyar forintban az interneten.

Honnan tudom meg, hogy áll az általam támogatott kampány?

Az adjukossze.hu-n online figyelemmel kísérheted, hol tart a gyűjtés folyamata, mennyi pénzt, mikor és ki adományozott, illetve admin üzenetet is kapsz minden fontos változásról a kampánnyal kapcsolatban.